contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Viţel Cu Chili şi Ananas

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Pentru unii combinația fruct cu picant poate părea dezgustătoare, însă vă asigur ca nu este deloc așa. Ba dimpotrivă, contrastul dintre dulce și picant nu face decât să scoată în evidență cele două arome. 
Ingrediente:
500 grame carne de viţel, 2 fire de praz, ½ conservă de roşii în bulion, ½ gogoşar sau de ardei gras roşu, ½ conservă de ananas bucăţele, 3 ardei iuţi chili, sare, piper roşu, ulei.

Mod de preparare:
Carnea se spală bine sub un jet de apă rece, se taie cubuleţe şi se dă într-un clocot. Prazul se taie rondele şi se căleşte puţin în ulei, apoi se adaugă cubuleţele de carne şi puţin piper roşu. Se călesc circa 2 minute, apoi se acoperă cu 1,5 litri de apă şi se lasă să fiarbă circa 25 de minute, completându-se apa dacă e nevoie. Se adaugă gogoşarul/ardeiul gras tăiat cubuleţe şi se mai fierbe 10 minute. Se pun roşiile din bulion tăiate şi ananasul, se lasă la fiert 5 minute, se potriveşte de sare, apoi se adaugă ardeii iuţi tăiaţi rondele, se mai dă toată tocana într-un clocot, după care se ia de pe foc şi se presară deasupra o linguriţă cu pătrunjel verde tocat mărunt.

Mod de servire:
Tocana se serveşte călduţă, cu garnitură de cartofi fierţi sau cuşcuş şi salată de ardei cu varză, şi se stinge cu un pahar cu bere rece.