contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Vițel în Sos De Morcovi și Păstârnac

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Această rețetă s-a născut dintr-o joacă. Făcusem o supă de vită și îmi rămăseseră o grămadă de morcovi, păstârnac și țelină fierte și un castron sănătos de carne de vițel. Pe care le-am combinat și asezonat cu puțin suc de roșii, iar ce a ieșit a fost mai mult decât delicios. De ce spun asta? Pentru că barometrul meu în materie de mâncare, fiica mea, nu dă greș niciodată. Iar când ea cere supliment la o mâncare, înseamnă că chiar a fost bună...

Ingrediente:
Cam 500 grame carne de vită/vițel (de preferat rasol), 5 morcovi mari, 2 păstârnaci, 1 țelină, 1 ceapă mare, 200 ml suc de roșii, 2 linguri de ulei, 1/2 linguriță chimen pisat, sare și piper după gust.

Mod de preparare:
Carnea se spală sub un jet de apă rece, apoi se pune la fiert cu 5 litri de apă, într-o oală sub presiune, împreună cu morcovii, păstârnacul, țelina și ceapa curățate de coajă, spălate bine și tăiate în patru. Se lasă să fiarbă cam 40 de minute, până se fierbe bine carnea. Se scurg bine, oprindu-se 1/2 cană de zeamă. Legumele se pun în blender și se amestecă bine, până devin pastă. Într-o cratiță încingeți 2 linguri de ulei, puneți chimenul pisat și amestecați puțin, apoi adăugați legumele pasate. Puneți sucul de roșii și completați cu zeama de supă păstrată. Adăugați carnea, acoperiți cratița și lăsați să fiarbă cam zece minute.

Mod de servire:
Se servește caldă, cu garnitură de paste și un pahar de vin roșu sau de bere neagră, după gust.