contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Vol Au Vent Cu Branza De Capra Si Lavanda

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ideea mi-a venit cand incercam sa fac ceva aperitiv pentru aniversarea casatoriei.Totul a pornit de la vol au vent, le-am facut si incercam sa gasesc ceva cu care sa le umplu.
Coincidenta a fost ca luna asta am vrut sa particip la provocarea Dulce Romanie   , gazda fiind Catalina de la kissthecook.
Tema oferita de Catalina a fost un  produs care ne aminteste de bunici sau ceva care sa contina lavanda.
As fi vrut sa fac o mancarica care o pregatea mamaitza mea,dar cum m-am lungit prea mult si termenul limita se apropia de final, am optat pentru levantica, dat fiind data care coincide cu aniversarea casatoriei.
Cand am vazut provocarea aruncata de Catalina, gandul mi-a fugit vis á vis de levantica la ceva dulce,dar deja pe blog mai am 2 retete dulci ce aveau acest ingredient,asa ca am optat pentru ceva sarat.
Dar sa nu ne mai lungim si sa va spun de ce avem nevoie .Vol au vent-urile le-am facut in casa dar din aluat cumparat din lipsa de timp, le-am decupat frumusel in forma de inimioare, uns cu galbenus de ou si la cuptor cu ele.
Pentru crema de branza am folosit asa:
120 gr branza de capra cu verdeturi
1 lingurita lavanda uscata
1 lingurita ulei masline
1/2 lingurita miere
sare(roz de Himalaya)
Lavanda se macina in mojar
Branza impreuna cu lavanda macina si mierea se amesteca, apoi se adauga uleiul si se sareaza dupa gust.Se lasa la rece minim o ora. Se serveste pe bagheta proaspata sau in stilul in care am facut-o eu
Fiindca ador branza de capra si lavanda, ador aceasta combinatie ce a iesit si cum sunt nonconformista, era normal ca eu sa fac ceva nonconformist :).
O parte din inima mea pleaca catre bucatareala, restul catre cel care mi s-a alaturat in viata acum multi ani.