contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Vol.1 Carne Alba - Retete Italinesti - Pilau - Revista Felicia

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pilau
Dificultate : medie
Pregatire: 25 de minute
Preparare : 1 ora
Ingrediente pentru 4 persoane :
  • circa 800 g spata de ied de lapte
  • 20 g slanina
  • 2 pahare din vin alb sec
  • 1 ou
  • sucul de la o lamaie
  • 1 ramurica de cimbrisor
  • 1 ramurica de rozmarin
  • 2 foi de dafin
  • 1 catel de usturoi
  • 350 g orez fiert
  • 4 linguri de ulei extravirgin de masline
  • sare
  • piper
Spalati sub jet de apa spata de ied si stergeti-o cu un servetel curat ori cu hartie absorbanta de bucatarie.Curatati usturoiul,spalati toate ierburile aromatice si uscati-le bine.
Intr-o cratita,lasati sa se topeasca slanina in ulei extravirgin de masline,la foc domol.Adaugati apoi carnea de ied,catelul de usturoi intreg,zdrobit usor ( nu taiat sau tocat ) si ierburile aromatice,lasand deoparte cateva frunzulite de rozmarin si de cimbrisor.Mariti flacara si rumeniti carnea,intorcand-o pe toate partile,apoi turnati vinul alb si cu piper si continuati prepararea la foc potrivit 30 de minute,stropind din cand in cand totul cu cateva linguri de apa calda,daca e necesar.Cand e gata,scoateti spata de ied si pastrati-o la cald.
Intr-o farfurie adanca,bateti oul cu putina sare.Strecurati sosul de carne si grasimea din cratita intr-un castron,adaugati oul in care ati amestecat sucul de lamaie si furculita.Taiati carnea felii si impartiti-o pe farfurii,alaturi de mici portii de orez stropite cu cateva linguri de sos;ornati cu ramurele de rozmarin si de cimbrisor,inainte de a servi.
Vin
Se asorteaza cu Misiones de Rengo,Cuvee,Carmenere sau vinurile romanesti Stirbey,Negru de Dragasani.