contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Vrei Să Impresionezi Până La Lacrimi?

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Vorbesc cu bărbații acum, cei din grupul impresioniştilor (aka întotdeauna în căutare de noi metode de impresionare a femeilor). Un grup minoritar, pe cale de dispariţie, din simplul motiv că printre primele lucruri pe care un bărbat le învaţă de la o femeie este "cine mă place, mă place aşa cum sunt".
Oricât de mult timp s-ar fi scurs de la ultima cucerire, impresioniştii sunt dispuşi să aloce în continuare de zeci de ori mai mult pentru următoarea. Aşteaptă oricât până să apară victima, caută oriunde e vreo urmă de speranţă. Inventează poveşti, încearcă în oglindă diverse măşti impresioniste, ca să testeze şansele de succes ale fiecăreia dintre ele. Impresioniştii o fac pe bune, investesc în ei, în ceea ce e de ştiut despre femei şi lumea lor, învaţă, experimentează, se joacă.
Impresioniştii mi-au venit în minte cănd am testat reţeta mamei de varză călită. M-am găndit să încep o serie nouă de teste, pe lăngă Cooking for Dummies, Reţete Impresioniste. Special pentru ei, să le poată folosi în permanentul quest în care-şi trăiesc viaţa.
Poate părea ciudată asocierea unui astfel de grup ţintă cu o reţetă atât de clasică. Dar dacă impresionistul îşi foloseşte un pic imaginaţia, poate scoate pe lângă o mâncare bună şi o poveste despre reţeta secretă a familiei, care să nu treacă neobservată: mama a învăţat-o de la bunica, mama tatei, ştiind că era felul lui preferat de mâncare; a ars în tinereţe câteva oale, numai una a mai putut fi recuperată şi fiind singura supravieţuitoare, i-a adus noroc la următoarea încercare şi de atunci numai pe aia a folosit-o să facă varză călită; bietul tata s-a prăpădit acum 5 ani, iar mama nu mai are putere să stea în picioare să toace varza, aşa că m-a învăţat pe mine cum să o pregătesc.
E doar un exemplu, povestea, în funcţie de impresionist şi de victima sa, poate derapa pe o pantă mai veselă sau mai tragică. Domnilor, mă bazez pe inteligenţa şi experienţa dvs. şi zic că veţi putea să vă adaptaţi corect la circumstanţe. Eu îmi fac datoria şi vă predau reţeta.
De cumpărat:
3 verze de mărime medie
2 cutii de roşii decojite tocate (scrie pe cutie "tocate" sau "întregi")
300g de kaizer afumat
un plic de foi de dafin
un plic de busuioc uscat
sare
ulei
piper boabe
Procesul în sine, pas cu pas:
1. Curăţaţi verzele de primul strat de foi.
2. Tăiaţi-le pe din două.
3. Luaţi fiecare jumătate şi începeţi să tocaţi varza pe un tocător. Ştiu, uşor de zis, dar cum se face asta mai exact? Apucaţi varza cu mâna stângă, dinspre partea cu cotorul şi orientată astfel încât să-i vedeţi "interiorul". Tăiaţi feliuţe subţiri de pe margini, până ajungeţi la partea în care foile încep să se îngroaşe - înseamnă că sunteţi gata cu jumătatea respectivă.
4. Grămăjoară de varză tocată rezultată trebuie frecată cu sare - presăraţi căt puteţi lua de două ori între vârfurile degetelor şi amestecaţi în stil bărbătesc (cam cum faceţi uneori cu sânii unei femei şi ea ţipă să o lăsaţi mai moale).
5. Astfel frecată cu sare, varza se pune în oală şi se repetă operaţiunea până la epuizarea celor 6 jumătăţi.
6. Kaizerul afumat se taie în felii subţiri, preferabil ar fi să-i îndepărtaţi şoriciul. Se pune şi el în oală alături de varză.
7. Amestecaţi tot ceea ce aveţi în oală până la momentul ăsta si turnaţi peste 5 linguri de ulei. Aveţi două cutii de roşii, puneţi conţinutul uneia jumate. Amestecaţi încă o dată.
8. Puneţi pe foc oala (flacăra trebuie să fie medie) şi scăpaţi-o din vedere 10 minute. Reveniţi şi amestecaţi. Repetaţi pasul ăsta şi veţi vedea că varza s-a înmuiat şi a lăsat apă. E perfect.
9. Porniţi cuptorul la foc mic (180 grade) şi băgaţi oala. Varza începe să se călească. Durează aproximativ 2h, în funcţie de câtă răbdare aveţi şi de cât de scăzută vă doriţi să iasă (puţin scăzută = 1,5h; foarte scăzută = 2,5h).
10. Din jumătate în jumătate de oră, scoateţi oala şi amestecaţi.
11. După prima oră, presăraţi o linguriţă de busuioc, 5 frunze de dafin rupte în două şi o linguriţă de boabe de piper. Amestecaţi, bineînţeles.
12. Au trecut cele două ore, aveţi varza călită, felicitări!!!
Pare extrem de dificil (nu e chiar aşa!), necesită mult timp şi atenţie dar vă garantez că dacă reuşiţi, victima devine automat partidă sigură. Ca să nu mai zic că veţi avea dimensiunea reală a efortului pe care-l depune o femeie când încearcă să vă impresioneze cu o mâncare ca la mama acasă.


Articol recomandat de sufletpentruhrana.blogspot.com