contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Warabimochi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Warabimochi sunt niste cubulete dulci cu o textura ... ceva intre gelatina si jeleu. Sunt foarte populare in Japonia; se gasesc in mai multe variante: pudrate cu susan, matcha (pudra de ceai verde) sau kinako (pudra din soia coapta).
Pentru aceste cubulete avem nevoie de warabiko, un soi de amidon obtinut din radacina unei plante numita warabi ("pteridium aquilinum") - o imagine cu ea AICI.
200g warabiko
900ml apa
100g zahar
kinako
Amidonul (warabiko) se amesteca cu zaharul si putina apa pana se dizolva bine.
Se adauga si restul de apa, treptat, amestecand. Se pune pe foc mic si se amesteca continuu... dupa ceva timp incepe sa se lege ... intai apar cateva "bilute" trasparente...

... de aici incepe "munca": trebuie amestecat continuu si repede... compozitia incepe sa se ingroase din ce in ce mai mult si este destul de greu de amestecat, dar nu trebuie sa ne oprim...

gif animator
Se amesteca pana ce compozitia devine transparenta... doar atunci este gata.

Intr-o tavita sau o cutie de plastic se pune kinako si peste se toarna compozitia de amidon fierbinte

si se niveleaza... se intinde putin cam greu fiind lipicioasa si aluneca si pe kinako :D

Se presara si deasupra kinako si se lasa sa se raceasta complet, dupa care se taie cu un cutit ud. Se dau si marginile taiate prin kinako.
Varianta mai simpla este sa se toarne compozitia fierbinte direct intr-o cutie de plastic sau o tavita de inox putin udata si dupa ce s-a racit complet se taie. Bucatile astfel rezultate se dau apoi prin kinako. Eu insa prefer prima varianta fiindca mi se pare ca pudra de kinako se prinde mai bine de compozitia de amidon.


Articol recomandat de cristina-k.blogspot.com