contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Zacusca De Fasole Uscata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
De la inceput , tin sa mentionez ca nu e o zacusca " spectaculoasa" dar f. buna pentru cei care indragesc fasolea, in plus de asta in post, te scuteste de un pranz.

Pentru aceasta ne trebuie:
2 kg de fasole
2.5 l suc de rosii
8 kg de ardei,sau gogosari
1kg morcov(optional)
3kg ceapa
1.5l ulei,sare,piper ,foi de dafin

Se pune fasolea la fiert si se fierbe bine, schimband apa de 2 ori, apoi se da prin masina, sa iese pasta.
Se coc ardeii, se curata, si se dau prin robot,
Ceapa se curata se taie marunt sau se da prin robot.
Morcovul se curata si se rade prin razatoare mica.
Se incinge  05.l ulei, se pune ceapa cu o canita de apa, sa se caleasca si in felul acesta nici nu o sa iese prajita, deci un plus  pentru ficat!
Apoi puneti morcovul , la fel cu o canita de apa, pana se inmoaie.
Dupa calirea morcovului si inmuierea lui se pun ardeii dati prin masina.
Acum se pune fasolea , uleiul ramas si sucul de rosii, si se fierb la foc mic.
Dupa fierberea de 2 h, trebuie sa iese o pasta.
Tin sa mentionez ca aceasta reteta, iese ff bine,si  daca puneti  fasolea intreaga , nu data prin masina, iar ardeii copti taiati fideluta. Anul viitor o sa incerc si in felul acesta.
Cam asa iese, la final. Eu pun aceasta zacusca in borcane de 0.8 ml.
Apoi se pun in cuptor borcanele  , si se lasa cam 25 min la foc mic.
Se racesc in paturi.
Daca  incercati, aceasta reteta sper sa va placa!
Cu astea spuse, va urez spor la treaba!