contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Zacusca De Vinete Si Relu Randunelu’

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Din nou zacusca, tura doi (patru borcane mari plus ce se consuma imediat.

De data asta, cea mai simpla varianta posibila. Cineva mi-a copt vinetele, eu ardeii, omul mi-a tocat ambele, mai grosier, apoi am fiert la ea la foc mic doua zile (pentru ca de aia, nu avui timp sa o bag la borcane, ce era sa fac?).

Ingrediente aproximative: sase kilograme de vinete, patru cepe mari, sase ardei rosii, cam jumatate de litru de ulei de floarea soarelui si in rest, dafin, boia iute, ardei iute.

Am pus si jumatate de vanata cruda la calit cu ceapa, era jumatate stricata si nu se putea coace. A dat si mai bine la textura. Cum nu pun mult ulei, la mine cand e gata nu e ca in carti sa iasa uleiul la suprafata, ca nu pun doua kile de ulei la cinci de vinete. La mine e gata cand incepe sa se prinda putin de fundul tuciului.

Cum ziceam, patru borcane babane, nu a iesit rpea iute, am pus o punga de ardei iuti dar nu au fost asa arzatori.

Iaca si de final pe Relu (randunelu’) gasit fix sub geam cand culegeam struguri. Repet, cred ca cineva imi arunca vietati in cale, ba pescarici, ba caini, ba randunei. Am fost cu el la veterinar, mi-a dat un maglavais sa ii dau, i-am amestecat cu mancare de pesti (cica sa ii dau larve de la pescari, asta nu pot sa fac, larve nu cresc, sa ma tai). Mi-a dat vecinul o gelatina scabroasa pt pesti exotici, tot din larve. Vineri l-am gasit pe asfalt, azi facem lectii de zbor, poate nu rateaza migratia, ca nu e pasare de apartament.

Veterinarul cica scapa, desi e cam aschilambic, dar mananca si caca (ohoho). Daca prinde plecarea randunelelor e ok, daca nu, ghinion, e si mai dificil de hranit.

Ii facui o pozna, nu are rani pe el, sunt resturi alimentare, ca se face si asta ca porcu’ (nici nu stiu ce sex e, treaba lui).

Sper sa aiba dreptate veterinarul. hard roc aleluia.



Articol recomandat de aphextwinz.wordpress.com