contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ziua Familiei

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Duminica ar trebui să fie Ziua Familiei. Prin lege, toată lumea să fie obligată să petreacă cu părinții, surorile, verii, copiii șamd. Soții, mai ales, nu au voie nici la beri, nici la shopping cu fetele. Dacă, prin absurd, vreunul e în deplasare din cauza serviciului, compania trebuie să-l recompenseze cu două zile libere (una pentru duminică, zi liberă în mod normal și alta pentru Ziua Familiei pierdută) și bonus la salariu ca să-i cumpere partenerului un cadou frumos sau să-l scoată la cină.

Eu mă imaginez peste 30 de ani, mamă și bunică, încă în putere să pregătesc o masă copioasă pentru întreaga familie care vine negreșit duminică de duminică în vizită. Nu din obligație, ci din dragoste. Pentru că orice zi în familie are o magie ce nu poate fi înlocuită cu nimic altceva. Iar dacă mai mulți oameni ar ține cont de asta, am vedea mai puține cupluri destrămate, mai puțini copii abandonați sau cu probleme de comportament. Am avea parte de mai multă iubire, care s-ar perpetua la infinit. 


Până să ajung eu bătrână și în putere, exersez cât de des pot la masa asta în familie. Ieri am pregătit o salată super colorată și cubulețe de vinete pârlite. Poate vrei să încerci:

Pentru cubulețe de vinete pârlite trebuie să cureți vinetele de coajă și să le tai cubulețe. Încingi wok-ul și pui în el o lingură de ulei de măsline și două linguri de zeamă de lămâie. Perpelești vinetele nu mai mult de 3 minute și sunt gata. Separat tai solzi o ceapă roșie și o lași măcar jumătate de oră în apă cu zeamă de lămâie. După, presari solzișorii peste cubulețele de vinete, adaugi sare și piper după gust și gata e un fel de mâncare. Te-ar putea tenta, așa cum mi s-a întâmplat mie, să arunci și câteva semințe de susan pe deasupra. Nu strică, îți garantez.


Salata colorată o făurești cu următoarele: 1 ardei gras roșu, 1 mango bine copt, 1 avocado, pătrunjel, ceapă, muguri de alfalfa, somon afumat. Tai ingredientele mari în cubulețe, toci mărunțel ceapa și pătrunjelul, restul adaugi în stare naturală. Amesteci bine cu un praf de sare și stropești la final cu aceto balsamico. Eu prefer să fiu zgârcită cu sarea și foarte darnică cu aceto. Dar asta sunt doar eu, tu încearcă după pofta inimii ca să găsești combinația potrivită pentru tine.