contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Dictionar culinar

Litera:
  • Macerare (fr. macerer): ținerea îndelungată a unui aliment într-un solvent pentru a dizolva părțile solubile.
  • Maghiran: Plantă aromatică.
  • Maioneză (fr. mayonnaise): Sos gros preparat din gălbenuș de ou frecat cu ulei și zeamă sau sare de lămîie.
  • Marinare (fr. mariner): a) Procedeu folosit pentru frăgezirea vînatului sau a cărnii tari, pentru a-i împrumuta o savoare specială și a înlătura unele gusturi neplăcute. b) Procedeu de conservare.
  • Marinată: a) Zeamă condimentată în care se face marinarea. b) Fel de mîncare obținut prin marinare.
  • Medalion (fr. medaillon): Preparat culinar din carne tocată sau alte tocături, de formă rotundă sau ovală.
  • Mujdei: Sos obținut din usturoi pisat, cu adaos de apă sau oțet și sare.
  • Musaca: Mîncare preparată din carne tocată și felii de roșii, vinete, cartofi sau dovlecei așezate în straturi alternative și coaptă la cuptor.