contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Dictionar culinar

Litera:
  • Fleici (germ. Flecken): Bucăți de carne de pe pîntecele bovinelor, care se prepară de obicei la grătar.
  • File (fr. filet): Bandă de carne prelevată de-a lungul șirei spinării.
  • Fideluță: Tăierea legumelor și zarzavaturilor subțire ca fideaua (se mai cheamă și julien).
  • Fezandare (fr. faisander): Proces de frăgezire a cărnii de vînat prin menținere la rece sau expunere la vînt.
  • Foietaj (fr. feuilletage): Aluat cu unt format din mai multe straturi de foi subțiri.
  • Fricando (fr. fricandeau): a) Felie de carne împănată. b) Friptură de vițel împănată.
  • Frigănele: Felii de franzelă, muiate în lapte și ou bătut, rumenite în grăsime încinsă.