contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Dictionar culinar

Litera:
  • Tahifagie: A mînca repede.
  • Tartă (fr. tarte): Produs de patiserie plat, copt în forme speciale, cu diferite umpluturi.
  • Tarteletă (fr. tartelette): Tartă mică.
  • Tartină (fr. tartine): Felie de pîine unsă cu unt pe care se pune brînză, șuncă, etc.
  • Tocană: Mîncare cu sos, cu bucăți de carne prăjită cu ceapă sau din legume prăjite cu ceapă.
  • Tosanta: Amestecul de grăsime, de apă, de suc de carne, de resturi de carne rumenită ce rămîn în tigaia în care s-a prăjit carnea; se poate mînca pe pîine sau cu mămăliguță, se poate adăuga la mujdei, cartofi zdrobiți, etc.
  • Trufă (fr. truffe): Ciupercă comestibilă, în formă de cartof, de culoare violet-negricioasă, care crește în pămînt.
  • Turnedo (fr. tournedos): Carne din mușchi de vită preparată în sos picant.
  • Tuslama: Mîncare preparată din burtă și picioare de vacă.